top of page

Visie

Lovli_toverbos_diertjes-vogel1.png

Kinderdagverblijf Het Toverbos is een kleinschalige opvang met een maximumcapaciteit van 18 kinderen per dag, we vangen kinderen van 0 tot 3 jaar op. Dit doen we in een gemeenschappelijke verticale groep, zo kunnen de baby’s leren van de peuters en ook de peuters leren om zorgzaam te zijn voor de allerkleinsten.

 

Eten

Lovli_toverbos_diertjes-blad1.png

Aan gezonde en gevarieerde maaltijden hechten we belang. Op die manier willen we werken met seizoensproducten van de lokale boeren. Tevens willen we afwisseling brengen door gerechten van over de hele wereld op het menu te zetten. Hierbij staan we ook steeds open voor nieuwe en inspirerende suggesties.

Slapen

Lovli_toverbos_diertjes-magie.png

Aangezien de allerkleinsten nog heel wat slaap nodig hebben voor een goede ontwikkeling, zorgen we voor een gezonde en veilige slaapomgeving. Dit gebeurt op het ritme van het kind en steeds met voldoende toezicht op de kleine slapers.

Activiteiten

Lovli_toverbos_diertjes-konijn.png

We doen zowel activiteiten met de peuters als met de baby’s...

Schermafbeelding%202020-06-04%20om%203.2

Ouderparticipatie

We willen niet enkel de eigenheid van de allerkleinsten waarderen, maar streven ook naar een goede samenwerking met de ouders. Dit zowel door open communicatie en betrokkenheid tussen ouders en begeleiders te stimuleren. Ben je als ouder toch wat meer terughoudend in gesprekken, dan staan we aan de hand van onze ideeënbus steeds open voor feedback, recepten, activiteiten en nog veel meer.

Lovli_toverbos_diertjes-tak1.png

Wennen

Lovli_toverbos_diertjes-vogel2.png

Om de overgang van de thuissituatie naar het kinderdagverblijf aangenaam te laten verlopen voorzien we de mogelijkheid om jouw kind alvorens het start al eens te laten komen wennen. Ook overlopen we samen de gewoontes van jouw kind. 

bottom of page